SİYASET
Yayınlanma : 22 Eylül 2025 15:36
Düzenleme : 22 Eylül 2025 15:36

Özgür Çelik'e 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor

Özgür Çelik'e 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor
CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve 25 kişi hakkında, 31 Ocak'taki gösteri nedeniyle 15 yıla kadar hapis isteniyor. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için 23 Şubat 2026'ya ertelendi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden alınan Özgür Çelik ve 25 kişi hakkında, 'Görevi yaptırmamak için direnme', 'İzinsiz gösteriye katılıp uyarıya rağmen dağılmama', 'Kasten yaralama' ve 'Kamu malına zarar verme' suçlarından 3 yıl 7 aydan 15 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

İSTANBUL ADALET SARAYI'NDA DURUŞMA

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda gerçekleşen duruşmaya Özgür Çelik saat 09.30'da katıldı. Salon kapasitesinin yetersizliği nedeniyle duruşma, 18. Asliye Ceza Mahkemesi yerine İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görüldü. Duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel de takip etti.

CHP'LİLERDEN DESTEK

Özgür Özel'in yanı sıra CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, İstanbul 1 No’lu Baro Başkanı İbrahim Kaboğlu, Adalar Belediye Başkanı Ercan Akpolat, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağ ve Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel de duruşmaya destek için hazır bulundu. Özgür Çelik savunmasında suçlamaları reddetti ve yaşananların 300 günlük antidemokratik bir sürecin sonucu olduğunu savundu. Polis tarafından 'dağılın' anonsunun yapılmadığını, biber gazının 10 santim mesafeden sıkıldığını iddia etti. Duruşma, eksik hususların giderilmesi için 23 Şubat 2026 tarihine ertelendi.