Patnos Belediye Başkanı Abdülhalik Taşkın, İzmir Patnoslular Derneği'nin temsilcilerini makamında ağırladı. Ziyaret, İzmir Patnoslular Derneği Başkanı Musa Taşdelen, Başkan Yardımcısı İsmail Özvarlı, Sekreter Seyfettin Esin, yönetim kurulu üyeleri Maşallah Utkan ve Şahin Tunç’un katılımıyla gerçekleşti.

PATNOS'UN GELİŞİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ
Belediye tarafından yürütülen çalışmalar hakkında kapsamlı bir istişare yapıldı. Dernek yöneticileri, belediyenin çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek, İzmir’deki hemşehri dernekleri olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade ettiler. Başkan Taşkın, ziyaretin kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu dile getirdi ve Patnos’un gelişimi için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı.
KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASI
Başkan Taşkın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 'Hemşehrilerimizle bir araya gelmek bizim için büyük bir mutluluk. Patnos’un gelişimi, modern bir şehir kimliği kazanması ve kültürel değerlerimizin korunması adına gece gündüz çalışıyoruz. Yaptığımız her hizmetin temelinde hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek, çocuklarımıza daha yaşanabilir bir şehir bırakmak var. İzmir’deki Patnosluların bizlere gösterdiği destek, bu yolda bizlere güç veriyor. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz sürece, hemşehrilerimizin memleketlerine olan bağlılığını pekiştirecek çok güzel projelere imza atacağız.' Görüşmede, ilerleyen dönemde düzenlenecek kültürel etkinlikler, tanıtım programları ve ortak projeler konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Taşkın, şehrin kalkınması ve kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması adına verdikleri destek için misafirlerine teşekkür etti.

