GÜNDEM
Yayınlanma : 28 Eylül 2025 18:14
Düzenleme : 28 Eylül 2025 18:14

Salim Usta'ya Kırşehir'de Ahilik Esnaf Beratı

Salim Usta'ya Kırşehir'de Ahilik Esnaf Beratı
Sakarya'da yarım asırdır el yapımı ot süpürgesi üreten 70 yaşındaki Salim Öztürk, Kırşehir'de Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın elinden Ahilik Esnaf Beratı aldı. Usta, mesleğini yaşatmaya devam edeceğini belirtti.

Sakarya'da yarım asırdan uzun süredir el yapımı ot süpürgesi üreten 70 yaşındaki Salim Öztürk, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın daveti üzerine Kırşehir'e giderek Ahilik Esnaf Beratı ile onurlandırıldı.

AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili Ali Bektaş ile birlikte Kırşehir'e hareket eden usta Öztürk, Cacabey Meydanı'nda düzenlenen 38. Ahilik Haftası kutlamalarına iştirak etti. Geçtiğimiz yıl, "Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları Programı" kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir plaketle ödüllendirilen Salim Öztürk, bu kez de Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın elinden Ahilik Esnaf Beratı'nı teslim aldı.

MESLEĞİNİ YAŞATMA KARARLILIĞI

Aldığı beratın kendisi için büyük bir onur kaynağı olduğunu belirten süpürge ustası Öztürk, mesleğini yaşatma konusundaki kararlılığını yineledi.