Samsun'un İlkadım ve Atakum ilçelerinde kamu kurumlarının yoğun olduğu bölgelerde bulunan yaya geçitlerinin uzaklığı, vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Liman Mahallesi ve Denizevleri Mahallesi'ndeki bu ölümcül geçitler, vatandaşları yoğun trafik akışının ortasından geçmeye zorluyor. Bu durum, özellikle yaşlılar ve engelliler için büyük bir tehdit oluşturuyor. Milli ve manevi değerlere sahip çıkan bir şehir olarak Samsun'un böyle bir sorunu barındırması kabul edilemez.

Tehlikeli Geçişler Can Güvenliğini Tehdit Ediyor
Samsun Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası, Vergi Dairesi Başkanlığı gibi önemli kamu kurumlarının bulunduğu Liman Mahallesi'nde, vatandaşlar tramvaya binmek veya Samsun Müzesi'ni ziyaret etmek için yoğun trafiğin ortasından geçmek zorunda kalıyorlar. Benzer bir durum, Denizevleri Mahallesi'ndeki Valilik, SGK ve SASKİ gibi kurumlar için de geçerli. Yaya geçitlerinin uzaklığı ve eksikliği, vatandaşları büyük bir riske itiyor. Bu durum, şehrin güvenliği ve vatandaşlarının refahı açısından büyük bir sorun teşkil ediyor.

Vatandaşların Çığlıkları Duymıyor mu?
Vatandaşlar, yaşadıkları tehlikeyi dile getirerek yetkililerden çözüm bekliyor. Yaşlı annesiyle birlikte bu tehlikeli yoldan geçmek zorunda kalan Selim Yetkin'in yaşadığı zorluklar, sorunun boyutunu gözler önüne seriyor. Ayten Aydoğdu ve Celil Yüksel gibi vatandaşların da benzer şikayetleri, sorunun acil çözüm gerektirdiğini vurguluyor. Lütfiye Alakuş'un çocuklarını düşünerek tehlikeli geçişi yapmaktan vazgeçmesi ise, sorunun sadece yetişkinleri değil, çocukları da etkilediğini gösteriyor. Bu durum, yetkililerin soruna daha duyarlı yaklaşması ve acil önlemler alması gerektiğini gösteriyor. Erzurum Yenigün Gazetesi olarak, bu konunun takipçisi olacağız ve vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz.







