DÜNYA
Yayınlanma : 10 Eylül 2025 23:23
Düzenleme : 10 Eylül 2025 23:23

Starmer: Putin üzerindeki baskı artırılacak

Starmer: Putin üzerindeki baskı artırılacak
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Ukrayna'da kalıcı barış sağlanana dek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin üzerindeki baskıyı artıracaklarını ve İsrail'in Katar'daki Hamas heyetine yönelik saldırısını kınadığını açıkladı. Starmer, Katar Emiri ve Filist

UKRAYNA'YA DESTEK KARARLILIĞI

Ukrayna'ya verilen desteğe olan kararlılığı vurgulayan Starmer, "Ortaklarımızla ve Gönüllüler Koalisyonu'nun liderliği aracılığıyla, adil ve kalıcı barış sağlanana kadar Putin üzerindeki baskıyı artırmaya devam edeceğiz" dedi. Başbakan, İsrail'in Katar'da bulunan Hamas müzakere heyetine düzenlediği saldırıyı da kınadı.

İSRAİL'İN KATAR'A SALDIRISI KINIYORUZ

Starmer, "İsrail'in Doha'da gerçekleştirdiği saldırıları kınıyorum. Bu saldırılar Katar'ın egemenliğini ihlal etmektedir. İngiltere ve birçok müttefikimizin taahhüt ettiği barışı sağlamaya hiçbir katkısı yoktur" ifadelerini kullandı. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile yaptığı görüşmede, Al Sani'nin saldırıya rağmen ateşkes ve iki devletli çözüme yönelik diplomasi çalışmalarına devam edeceklerini belirttiğini aktardı. Starmer, pazartesi günü Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldiğini ve bugün de İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşeceğini, İsrail'in eylemlerini kınayacağını ve yardımlara getirilen kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini belirteceğini söyledi.