DÜNYA
Yayınlanma : 16 Temmuz 2025 16:21

Suriye'de çatışmalar: Ölü sayısı 248'e yükseldi

Suriye'de çatışmalar: Ölü sayısı 248'e yükseldi
Suriye'nin Süveyda kentinde yaşanan çatışmalarda ölü sayısı 248'e yükseldi. İsrail, Suriye hükümet güçlerinin bölgeden çekilmesi gerektiğini belirterek saldırılarını sürdüreceğini açıkladı.
Suriye'de çatışmalar: Ölü sayısı 248'e yükseldi

Suriye'nin Süveyda kentinde Dürzi silahlı gruplar ile hükümet güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Dün ilan edilen ateşkese rağmen çatışmalar yeniden başladı ve ölü sayısı hızla arttı.

ATEŞKES BOZULDU

Suriye Savunma Bakanlığı, ateşkes anlaşmasına rağmen silahlı grupların ordu ve güvenlik güçlerine saldırdığını açıkladı. Bakanlık, angajman kurallarına uyarak halkı korumak ve kentin güvenliğini sağlamak için müdahale etmeye devam ettiklerini belirtti. Halktan evlerinde kalmaları ve yasa dışı gruplar hakkında yetkililere bilgi vermeleri istendi.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasına göre, pazar günü başlayan çatışmalarda 248 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında 92 sivil Dürzi, 18 Bedevi ve 138 güvenlik görevlisi bulunuyor.

İSRAİL'DEN UYARI

İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz, Suriye hükümetinin Dürzileri rahat bırakması ve güçlerini geri çekmesi gerektiğini söyledi. Katz, Suriye rejimi bölgeden çekilinceye kadar İsrail'in saldırılarını sürdüreceğini ve gerekirse tepkisini artıracağını belirtti. Çatışmaların, Dürzilerin Bedevi Arap aşiretlerine ait araçlara el koymasıyla başladığı ve iki tarafın karşılıklı olarak sivilleri kaçırdığı belirtiliyor. İsrail ordusu daha önce de Suriye hükümet güçlerini hedef almıştı.