GÜNDEM
Yayınlanma : 21 Eylül 2025 23:46
Düzenleme : 21 Eylül 2025 23:46

Uraloğlu: Rize'de Yağışlardan Dolayı 5 Yaralı Var, Can Kaybı Yok

Uraloğlu: Rize'de Yağışlardan Dolayı 5 Yaralı Var, Can Kaybı Yok
Rize'de etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle 5 kişi yaralandı, ancak can kaybı yaşanmadı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, afet bölgesinde yapılan çalışmaları ve alınan önlemleri anlattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Rize'de yaşanan yoğun yağışların ardından açıklama yaptı. Rize, Giresun, Trabzon ve Artvin'de yaklaşık 48 saat süren sağanak yağışların etkilerini değerlendiren Bakan Uraloğlu, özellikle Çanakçı ilçesinde 450 kilograma varan yağış olduğunu belirtti. Meteoroloji uyarıları sayesinde can kaybının önüne geçildiğini vurgulayan Bakan, ekiplerin afetin ilk anından itibaren sahada olduğunu dile getirdi.

AFET SONRASI ÇALIŞMALAR

Bakan Uraloğlu, AFAD, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Valilik ve diğer ilgili kurumlarla birlikte sahada çalıştıklarını, 70 vatandaşı güvenli bölgelere taşıdıklarını ve 31 kapalı köy yolunu açtıklarını açıkladı. Ayder Yaylası'ndan aciliyet beyanında bulunan 18 vatandaşın tahliye edildiğini, ihtiyaç halinde tahliyelerin devam edeceğini söyledi. 5 yaralı vatandaşın tedavilerinin sürdüğünü, birinin taburcu edildiğini belirtti. Hasar tespit çalışmalarının yarından itibaren başlayacağını ve AFAD'dan 14 milyon lira kaynak aktarıldığını duyurdu.

YOL VE ALT YAPI HASARLARI

Bakan, en fazla hasarın Ardeşen-Çayeli-Ayder güzergahında olduğunu, 8 noktada ciddi hasarlar oluştuğunu ifade etti. Çamlıhemşin'e kadar olan yollarda ulaşımın sağlandığını, çalışmaların devam ettiğini belirtti. Hala Tüneli inşaatında yoğun çalışmalar yürütüldüğünü ve sabaha kadar geçiş sağlamayı umduklarını açıkladı. Ekiplerin, hasarlar giderilene kadar sahada kalacağını vurguladı.