Kars'ın Kağızman ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gönüllü Hasat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen kayısı hasadına gençler katılım göstererek hem doğayla iç içe oldular hem de tarımsal üretime katkı sağladılar.
Genç gönüllüler, hasat etkinliği sayesinde hem doğayla iç içe olma fırsatı buldu hem de tarımsal üretimin önemini bir kez daha kavradı. Etkinliğe katılan gençlere teşekkür eden Kağızman Gençlik ve Spor Müdürü Alaattin Karagöl, benzer etkinliklerin farklı ürünlerin hasat dönemlerinde de devam edeceğini belirtti.
Kayısı hasadından önce gençler, bahçelerdeki olgunlaşmış kayısıları tadarak keyifli anlar yaşadı. Hasadın ardından ise geleneksel yöntemlerle kazanlarda kaynatılan pekmezin yapım aşamasını gözlemleyerek bilgi ve tecrübe kazandılar. Bu deneyim, gençler için hem eğlenceli hem de öğretici bir süreç oldu.