ÖZEL HABER Haber Girişi : 04 Ağustos 2023 10:42

Modaya yerel marketler de uydu 

Modaya yerel marketler de uydu 
Nüfusun yoğun olduğu metropol kentlerde çok daha yoğun olan etiket güncelleme hastalığı Erzurum’a da sıçradı.

Nüfusun yoğun olduğu metropol kentlerde çok daha yoğun olan etiket güncelleme hastalığı Erzurum’a da sıçradı. Artan vergi oranları ve akaryakıt zamlarını sürekli gerekçe gösteren ve zam üstüne zam yapan zincir marketlere, Erzurum’daki yerel marketler de eklendi. Artış oranlarını bile adeta mumla aratmaya başlayan fiyatlamalar yüzünden çileden çıkan vatandaşlar, “Akaryakıtı ve vergileri anladık, ancak rafta duran bir ürüne üst üste zam yapmak da ne oluyor?” diye sordular. Marketlerin yaptığının artış oranlarına göre yeniden değerleme değil, tam tersine fahiş fiyat uygulaması olduğunu öne süren vatandaşlar, “İşin kolayını bulmuşlar, nasılsa topun atılacağı yer belli. Kafalarına göre fiyat artışı yapıyor, bahane olarak da akaryakıt zamlarını ve vergileri gösteriyorlar” diye konuştular. 

BUNUN ADI HIRSIZLIK! 
Devletin fedakarlığı sadece halktan beklememesi gerektiğini dile getiren vatandaşlar, “Biz fedakarlık yapalım yapmasına da, devletimizin yetkili kurumları da bu fiyat istismarına dur desin, önüne geçsin. Akaryakıta her gün zam gelmiyor ama rafta duran karpuzun fiyatı günde üç kez zamlanıyor. Bunun mantıklı bir açıklaması olmalı. Bunun adı yeniden değerleme falan değil, bunun adı düpedüz ortamdan ve ekonomik şartlardan faydalanıp, vatandaşın cebinden para çalmaktır. Devlet vergi oranlarını artırırken, bu istismara da göz yummamalı, bizi bu yamyamlarla baş başa bırakmamalıdır” şeklinde konuştular.   

FİYATLAR ANLIK DEĞİŞİYOR 
Marketlerden hesap soran olmayınca artık herkesin yolunu bulmaya çalıştığını ifade eden Erzurumlu vatandaşlar, “Zincir marketleri anladık, ancak yerel marketlere ne oluyor, onu anlayamadık. Tedarikçiden yeni alınan ürünü anlarız da, markete kadar girmiş ve rafa kadar gelmiş olan bir karpuzun fiyatı günde neden birkaç kez değişir, onu anlamıyoruz. Demek ki, ülkede hazır bir fiyat ve zam furyası var, onlar da bu curcunada yollarını bulmaya çalışıyorlar. Bu kadar rahat olduklarına göre de, devletin ilgili kurumları da demek oluyor ki bunları seyrediyor” iddiasında bulundular.