ÖZEL HABER Haber Girişi : 20 Haziran 2022 10:39

ŞİMDİ TATİL ZAMANI

ŞİMDİ TATİL ZAMANI
Üniversite sınavlarının da yapılmasıyla birlikte yaz tatilinin önünde hiçbir engel kalmadı.

Üniversite sınavlarının da yapılmasıyla birlikte yaz tatilinin önünde hiçbir engel kalmadı. Tatil planını önceden yapmış olanlar bu hafta itibariyle yollara koyulurken, tatil için yaklaşan Kurban bayramını bekleyenler de var.  Tatil maliyetlerinin geçen yıla oranla üçe katlandığı günümüzde, kamuya ait tatil beldeleri ve sosyal tesisler bile el yakmaya başladı. En ucuz konaklama maliyetinin kişi başı 250-300 liradan başladığı tatil beldelerinde, ortalama 5 kişilik bir ailenin bir haftalık tatil gideri 20 bin lirayı bulacak. Seyahat acentelerinden edinilen bilgilere göre, tatil paketleri bu yıl birbirinden farklı alternatifler barındırıyor. Gün sayısı kısıtlı ve konaklama imkanları daha kısıtlı olan tatil paketlerinin 10 bin liradan başladığı öğrenilirken, bazı tatil paketlerinde ise, öğle ve akşam yemeği bulunmuyor.

MALİYETLERİ ULAŞIM ARTIRDI
Maliyetlerin özellikle ulaşım alanında arttığını dile getiren acente işletmecileri, “Geçen yıl kişi başı bir uçak bileti 200-250 kira arasındayken, bu yıl 600-750 lira arasında. Karayolu ulaşımı da farklı değil. Şu anda Erzurum Antalya, Erzurum İstanbul, Erzurum Ankara yolculuğu 450 liradan başlıyor. Öğrencilerin de tatil için memleketlerine gidiyor olmaları sebebiyle bilet bulmak da sorun olabiliyor” diye konuştular.
Tatil yapacak olanlar butik otel ve pansiyon  gibi tatil olanaklarını değerlendirmelerini isteyen acente yetkilileri, “Maliyet artışları yüzünden otellerde tatil yapmak artık çok zor. Fakat butik otel ve pansiyonlarda tatil yapmak çok daha avantajlı. Çünkü bu tarz konaklamalarda misafirler kendi yemeklerini kendiler yaptığı için tatil biraz daha ucuz olabiliyor” dediler.

BİLETLERİNİZİ ŞİMDİDEN SATIN ALIN!
Öte yandan tatile çıkma planları yapanların dönüş biletlerini şimdiden satın almalarını tavsiye eden turizm acenteleri, “Tatil dönüşlerinde genellikle toplu transfer işlemleri yapıldığı için hem hava hem de karayolu için bilet bulmak zor olabilir. Bu yüzden biletleri şimdiden temin etmekte fayda var. Üstelik böyle olunca muhtemel zamlardan da etkilenmemiş olunur” dediler.