Stadyum meselesi

 

MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın’ın dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, Erzurumspor özelinde aslında tüm futbol severler için müjde niteliğindeydi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaretinde Erzurum’daki stadyum meselesini de konuşan Aydın’ın, stadyumdaki onarımın maliyetine eşdeğer bir projeyle yeni bir şehir stadyumu yapılacağını ifade etmesi, tam da tartışmaların ortasında güzel bir haber oldu. 
Hepimiz biliyoruz ki, mevcut stadyumu onarımdan geçirerek yenilemek, yeni bir stadyum yapmaktan çok farksız. 
Dolayısıyla bir ucubeyi yeni bir ucubeye dönüştürmenin hiçbir anlamı yok. 
Erzurum’un yeni bir stadyuma ihtiyacı olduğu, artık su götürmez bir gerçek ve bu gerçeğin farkıma da herkes varmak zorunda. 
Bu süreç içerisinde stadyumun tasarruf tedbirlerine takıldığını düşünmek ne kadar yanlış ise, dile getirmek de bir o kadar yanlış. 
Tasarruf tedbirlerinde “zaruri haller dışında” diye bir ölçü var. 
Bu kesin ayrımı yaparken, bizim stadyumun bu halin dışında mı yoksa içinde mi kaldığını görebilmek için allame olmaya gerek yok. 
Bir deprem yaşandı ve bu stadyum zarar gördü. Koskoca bir sezon, mahalle maçı havasında sadece kale arkası tribünlerde geçti. Hatta bir ara önümüzdeki sezonun maçlarının Erzincan’da oynanacağı bile iddia edildi. 
Şimdi!
Kendi kendimize ve Erzurum siyasetine şu soruyu soralım: 
Erzurum’un bu beklentisi zorunlu bir halden mi kaynaklanmaktadır yoksa keyfiyetten mi?