ÖZEL HABER Haber Girişi : 24 Mart 2023 11:40

AK Parti’de tahminler tuttu 

AK Parti’de tahminler tuttu 
AK Parti’de aday adaylık başvurusunda bulunmak isteyenler için süre sona erdi.

Başvurularını belirlenen sürede yapan aday adayları internet üzerinden yarın gerçekleştirilecek olan dijital temayül yoklamasına tabi tutulacak. Erzurum’dan yapılan aday adaylığı başvuru sayısının 126’yı bulduğu açıklanırken, İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ise sürecin başında en az 115 aday adayı başvurusu olacağını dile getirmişti. Küçükoğlu’nun tahmini yüzde yüz doğru çıkarken, Türkiye genelindeki aday adayı sayısının ise 5 bini geçtiği öğrenildi. Erzurum Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulunanlar arasında işlemlerini genel merkezden yapanlar da oldu. Genel merkezin gerçekleştireceği teşkilat temayül yoklaması ise tüm Türkiye’de 25 Mart Cumartesi günü yapılacak. 

KOMİSYONLAR ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK 
Aday adayları için yapılacak teşkilat temayül yoklamasının ardından oluşturulacak olan alt ve üst komisyonlar, Nisan ayının ilk haftasına kadar geniş kapsamlı bir değerlendirmede bulunacak. Temayül sonuçları da dikkate alınmak suretiyle alt komisyonlarda yapılacak olan elemelerin ardından üst komisyonlar aday adaylarının isimlerine en son şekli verecek ve alternatif listeler oluşturulacak. Listelerin nasıl şekilleneceğine ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karar verecek. 

YURT GENELİNDE 5 BİN BAŞVURU 
Şu ana kadar 5 bini aşkın milletvekili aday adaylığı başvurusunun olduğu AK Parti'de, başvuru aidatları, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde kullanılmak üzere, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağış şeklinde yatırıldı. Türkiye genelinde olduğu gibi, Erzurum’da da bağışlar yetişkinler için 20 bin lira, kadın ve gençler için 10 bin lira, engelliler için de 5 bin lira olarak belirlenmişti.