ÖZEL HABER Haber Girişi : 10 Haziran 2022 14:50

Ekonomide tatil endişesi 

Ekonomide tatil endişesi 
Öğrencilerin akademik takvim sonuna ulaşmalarıyla birlikte şehirden kopuşlar da başladı.

Üniversitelerde tatil heyecanı başladı. Öğrencilerin akademik takvim sonuna ulaşmalarıyla birlikte şehirden kopuşlar da başladı. Bütünleme sınav takvimine girildiği şu günlerde, üniversite öğrencileri de yavaş yavaş yolculuk hazırlığına koyuldu. Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin büyük bir bölümü yaz tatiline start verirken, her iki üniversitede de yaz okulu açılıp açılmayacağı merak konusu oldu. Pazartesi gününden itibaren bütünleme sınavlarının başlayacağı üniversitelerde, bir sonraki hafta ise akademik faaliyetler sona ermiş olacak. Erzurum ekonomisi için büyük önem taşıyan üniversite öğrencilerinin şehirden ayrılacak oluşu ise, esnafı şimdiden kara kara düşündürmeye başladı. 

 

YEME-İÇME SEKTÖRÜ SANCILI 

Erzurum’daki esnafın ödemelerini dahi üniversitelerin akademik takvimine göre planladığı bilinirken, özellikle yaz tatillerinde şehir ekonomisi büyük bir durgunluğa sahne oluyor. Haziran ayından başlayarak Eylül ayına kadar devam eden durgunluk, en çok da yeme-içme sektörünü etkilerken, Erzurum’dan ayrılmaya başlayan öğrencilerin sayısı ise sürekli artıyor. Final sınavlarını tamamlayarak mezun olan ya da bir üst sınıfa geçmeye hak kazanan üniversite öğrencileri, yaz tatiline şimdiden start verirken, otogar ve havalimanındaki yolcu yoğunluğu da artış göstermeye başladı. Üniversite öğrencileri, en geç 20 Haziran’da bütünüyle Erzurum‘dan ayrılmış olacak. 

 

ESNAF YAZ OKULU BEKLİYOR 

Erzurum’daki esnaf, üniversite öğrencisinin kent ekonomisi için tartışmasız en büyük nimet olduğunu ifade ederek, “Bir şehir ve esnaf düşünün ki, çekini, senedini, borcunu ve alacağını bile üniversitelerin akademik takvimine göre ayarlıyor olsun. İşte Erzurum böyle bir şehir… Bu aydan başlayarak Eylül ayına kadar Erzurum’da sessizliğe gömülecek, haliyle ekonomik anlamda da sermayeden yemeye devam edeceğiz. Yaz okulu açılması en büyük arzumuz, ancak şu ana kadar bu yönde bir bilgi de verilmiş değil. Umarız yaz okulu açılır da, Erzurum’da yaz aylarında da öğrenci olur” dediler.