Ankara’da bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, ‘Terörsüz Türkiye’ hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığındaki komisyon, bugün beşinci kez bir araya gelecek.
DÖRDÜNCÜ TOPLANTI SONUCU
Dün gerçekleşen dördüncü oturumda konuşan Kurtulmuş, hiçbir aşamada pazarlık yapılmayacağının altını çizdi. 'Bu sürecin önünü kesmek isteyenler olabilir, ancak terörden arınmış bir Türkiye hedefinden geri dönülmeyecek.' diyen Kurtulmuş, kararlı bir duruş sergiledi. Toplantıda şehit aileleri ve gaziler dinlenirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 'Tarihi bir eşiğin arifesindeyiz.' şeklinde önemli bir açıklama yaptı.
BUGÜNKÜ TOPLANTI PROGRAMI
Bugünkü komisyon toplantısı iki oturum halinde gerçekleştirilecek. İlk oturumda Cumartesi Anneleri ve Barış Anneleri dinlenecek. İkinci oturumda ise İHH, Mazlumder, İnsan Hakları Derneği ve Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı temsilcileri komisyona görüşlerini sunacaklar.

