ÖZEL HABER Haber Girişi : 02 Aralık 2022 10:56

Kış lastiği takmayan yandı!

Kış lastiği takmayan yandı!
Kış lastiği uygulaması dün itibariyle başladı. Nisan ayına kadar devam edecek olan zorunlu kış lastiği kuralını ihlal eden sürücüler, 1152 lira para cezası ödeyecek.

Kış mevsiminin en çetin koşullarıyla yaşandığı Erzurum’da da, zorunlu kış lastiği uygulaması resmen başladı. Her yıl 1 Aralık’ta başlayan ve 1 Nisan tarihine kadar devam eden zorunluluk kapsamında araç lastiklerini değiştirmeyen sürücüler, para cezasına çarptırılacak. Trafik ekiplerinin zaman zaman denetimini de yapacağı zorunlu kış lastiği uygulamasına riayet etmeyen sürücüler ise, bin 152 lira para cezası ödeyecek. Uygulamanın başlamasıyla birlikte lastikçilere akın eden sürücüler, Erzurum’da da yoğunluk oluştururken, uzmanlar ise, kış lastiği uygulamasının kar lastiğiyle karıştırıldığını belirterek, “Lastikleri değiştirmek için kar yağışını beklemeye gerek yok!” dediler.

 

YAZLIK LASTİKLER TEHLİKELİ!

Erzurum’daki lastikçiler, kış lastiği uygulamasının zorunlu tutulmasının sebebinin, trafik kazalarının önüne geçmek olduğunu belirterek, “Kış lastikleri, hava sıcaklığının 7 derecenin altına düşmesiyle birlikte yol tutuşu ve güvenli yolculuk için olmazsa olmazdır. Bazı sürücüler kış lastiklerini değiştirmek için kar yağışına kadar bekliyor. Halbuki yazlık lastikler, kar yağmasa bile havaların soğumaya başlamasıyla birlikte yol tutuş özelliğini kaybeder. Bu yüzden lastik değiştirmek için kar ya da buz beklemeye gerek yoktur” diye konuştular.

 

LASTİKÇİLERDE YOĞUN MESAİ

1 Aralık tarihi itibariyle uygulamanın zorunlu hale geldiğini dile getiren Erzurum’daki lastikçiler, “Artık 1 Aralık itibariyle trafiğe yazlık lastiklerle çıkmak demek, para cezasını göze almak demek olacak. Bu yüzden yoğunluk da yaşanmaya başlandı.  Sürücüler lastik değişikliği yapmak için sıraya girmeye başladılar. Önümüzdeki birkaç gün boyunca neredeyse tüm lastikçiler gece yarılarına kadar çalışmak durumunda kalacak” dediler.